Laat je angst klachten behandelen in Vught

Angst en controle

Heb jij controle over jouw angsten? Of heeft jouw angst de controle over jou? Daar draait het eigenlijk om bij angstklachten. Iedereen is wel eens bang. ‘’Wel eens’’. Maar als je echte angstklachten hebt zit het anders. Dan begin je de momenten te tellen waarop je niet bang bent, in plaats van wanneer wel.

Bij jou is de balans helemaal weg. Je bent bang, de angst beheerst je leven. Letterlijk: het bepaalt wat je doet, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Je probeert de balans van controle wel te herstellen, maar doet dat op de verkeerde manier. De één vermijd het object van angst, de ander ontwikkelt schijncontrole door bijvoorbeeld bepaalde handelingen ritueel te doen. Je angst controleren is een dagtaak. Waarschijnlijk gaat het ook nog ten koste van je dagelijks leven: vrienden, werk, relaties.

Leven zonder angst

Veel mensen met angstklachten hebben een heel dubbel gevoel ten aanzien van hun angsten. Aan de ene kant weet je dat ze je in de weg zitten, je weet dat het onredelijk is wat je voelt en doet en denkt. Maar aan de andere kant is je leven zoals je het nu geregeld hebt veilig en bekend. Je angst is, gek genoeg, ook een anker.

Naast dat je bang bent, ben je ook bang voor je leven zonder angst. Die gevoelens worden vaak vergeten, in mijn behandeling is ook daar plaats voor.

Snel resultaat

De basis van de behandeling is dat ene plekje in je gevoel en gedachten dat weet dat je angst en de controle die je wilt niet redelijk zijn. Het is niet zo dat je het contact met de werkelijkheid helemaal kwijt bent: je redeneert op een of verscheidene thema’s verkeerd – en dat weet je zelf ook.

Vanuit die kiem van redelijkheid kun je jezelf heel goed helpen. Je zult merken dat je verrassend snel uit je huidige situatie groeit en de middelen krijgt waarmee je ook in de toekomst ontspannen en plezierig kunt leven zonder angst.

Heb je vragen over angst klachten?

Kijk dan op het forum over angst en fobie: www.angstpsychologen.nl. Je kunt hier anoniem je angst vraag stellen, deze worden gratis beantwoord door ervaren psychologen, waaronder ik zelf.

Leef niet in angst

Angstklachten zijn goed te behandelen. Zeker met de methode die Therapie Vught hanteert. Jij bent de sleutel om er vanaf te komen, maar niet alleen. Als je de klachten herkent, of je hebt er nog vragen over, neem contact met mij op.