Depressie behandeling met therapie in Vught

Somberheid en depressies maken een mens ontzettend eenzaam. Je raakt geïsoleerd. Meer en meer heb je de mensen om je heen buitengesloten. En niet omdat niemand het geprobeerd heeft, vooral de mensen in je directe omgeving hebben er alles aan gedaan om je te helpen. Maar wat ze ook zeggen of doen, het helpt allemaal niks.

Ontmoedigd door hun mislukte pogingen zoeken ze je steeds minder vaak op, en jij vindt het allemaal wel best. Want als je depressief bent heb je ook steeds minder zin om onder de mensen te zijn. Een neerwaartse spiraal die leidt tot eenzaamheid en ongelukkig zijn, dat is waar een stevige depressie voor kan zorgen.

Lichtpuntje

Er is een lichtpuntje. Ook al weet je niet hoe, ook al zie je het misschien somber in, je wil dit niet meer. Je wil dat het anders wordt. Je wil eruit komen. Die wil, en de realisering dat dit je alleen niet gaat lukken, maken alle verschil. Dat je tot die wil bent gekomen is al een heel grote stap, die je zélf hebt gezet. Dat verdient respect. Het verdient ook opgevolgd te worden.

Jouw kracht vinden

Je moet perspectief hervinden en je moet de kracht vinden de gewone dingen van het leven weer op te pakken. Het zal je misschien verbazen, maar het werkt ook andersom: door de gewone dingen van het leven weer op te pakken krijg je kracht en vanuit die kracht nieuw perspectief.

Gewone zaken als: bewegen, goed eten, uit je bed komen. Je zult merken dat we samen de manier vinden om je uit deze grijze wolk te breken. En dan kan het snel gaan. Ik nodig je graag uit voor een eerste gesprek.

Vertel je verhaal

Herken je jezelf of heb je een vraag over de behandeling van een depressie of therapie? Bel of mail voor een afspraak.