Mindfulness in Vught

Mindfulness draait om in contact komen met jezelf. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar bijna niemand luistert bewust naar de signalen die lichaam en geest ons op dagelijkse basis geven. En op het moment dat je deze signalen negeert kunnen er dan ook zowel fysieke als psychische klachten opspelen.

Wat wel belangrijk is, is dat de Mindfullness-therapie die ik geef geen doel op zich is. We gebruiken het (vaak aan het begin van een behandeling) om de aanleidingen van je klacht te vinden, de oogkleppen af te doen en het leven te ervaren in al haar facetten.

Rijke gevoelens

Veel mensen luisteren helemaal niet naar de signalen die hun lichaam en geest hen geven. En dat terwijl juist daar hele rijke gevoelens en ervaringen uiting vinden. Door je aandacht met zorg te richten op jezelf, je innerlijk en het moment waarin je bent, hervind je jezelf. Voor de meeste mensen is dat een regelrechte openbaring.

De weg naar echt

Maar belangrijker dan dat, het opent de weg jezelf te vinden. Jij bent, net als ikzelf en de rest van de mensheid, een complex wezen. Het is lastig om altijd maar te weten wat je vindt, wat je wilt, waar je voor staat. Dat je dat maar moeilijk kunt bepalen komt voor een groot deel omdat je maar matig contact hebt met jezelf (je lichaam, je innerlijk). Je leeft op de automatische piloot. Het lijkt alsof je niet anders meer kunt. Met de inzet van Mindfullness brengen we daar verandering in.

Geen doel op zich

Wat wel belangrijk is, is dat mindfulness in dit geval geen doel op zich is. We gebruiken het (vaak aan het begin van een behandeling) om de knopen te vinden, de oogkleppen af te doen en het leven te voelen in al haar facetten.

Meer informatie

Wil je meer weten, kijk dan ook even op minned.nl, daar vind je alle informatie over Mindfulness, speciale yoga en meditatietechnieken en een aantal handige oefeningen om meteen te proberen.

Meer rust

Ik geef met behulp van Mindfulness meer rust in je leven. Benieuwd hoe ik dat doe? Bel of mail voor een afspraak naar Mindfulness Vught (vlakbij Den Bosch)- Josie van Dijk.