Met welke klachten ga je naar therapie Vught?

Klassieke psychische klachten

Onder klassieke psychische klachten verstaan we klachten zoals verdriet, pijn, burn-out, rouwverwerking, somberheid en depressie. Het zijn klachten die gaan over heftige emoties, en het gedrag dat daar uit voortkomt.

Algemene vragen en klachten

Het kan ook zo zijn dat je niet echt last hebt van een specefieke klacht, maar wel met wat algemenere klachten en vragen zit. Zingevingsvragen bijvoorbeeld. Of vragen over je liefdesleven of werk. Het zijn vragen waarvan je weet dat ze er nou eenmaal bij horen, maar waar je geen passend antwoord op weet te vinden. Ook daarmee kun je bij een therapeut terecht.

Maar ook veel fysieke klachten

Ook veel fysieke klachten kunnen met je innerlijk te maken hebben. De burn-out is het beste voorbeeld: de fysieke vermoeidheid is een direct resultaat van je innerlijke gesteldheid. Maar denk ook aan hoofdpijn, slecht kunnen slapen en darmklachten. Het belangrijkste van al die opsommingen is dat je niet zelf hoeft te weten wat er is.

Ga een keer op gesprek bij de therapeut psycholoog die weet meestal meteen wat er aan scheelt en hoe je geholpen kunt worden. Zo’n eerste gesprek is voor veel cliënten een heel fijne ervaring, je krijgt veel inzicht in je eigen klachten en vragen. Ook als een therapeut je zelf niet verder kan helpen zal hij of zij je altijd helpen, bijvoorbeeld bij het vinden van een arts die je wel kan helpen.

Hoe erg moeten mijn klachten zijn voordat ik naar een therapeut kan?

Net als bij fysieke klachten is voorkomen beter dan genezen. Dus op het moment dat je twijfelt of je een klacht hebt of bang bent dat je er een aan het ontwikkelen bent, kun je al naar een psycholoog of therapeut gaan. Als je er vroeg bij bent is je klacht vaak ook makkelijker te verhelpen.

Neem contact op met therapie Vught

Heb je nog vragen, of wil je weten of ik jou kan helpen? Bel of mail voor een afspraak of vul het contactformulier in. Ik ben benieuwd naar je verhaal en wil je graag helpen.